Öncelikle Teknokent nedir ondan bahsetmek istiyorum, AR-GE Yazılım ve Tasarım firmalarının faaliyette bulunduğu teknoloji geliştirme bölgesidir. Teknokentte 243 firma arasında Weblink Bilgi Teknolojileri Danışmanlık A.Ş. ilk stajımı gerçekleştirdim. Hacettepe Teknokent Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsünde bulunmakta, ikamet ettiğim yerden oraya ulaşım için her sabah 2 otobüs ve metro ile birbuçuk saatte varıyordum.. Benim için yol çok yorucuydu, sabah iş saati otobüsler ve metro tıklım tıklım sürekli ayaktasınız.. Ama bu bütün yorgunluk Hacettepe Teknokent Safir Blokların muhteşem mimarisini görünce kalmıyor ve tekrar enerjiniz tavan yapıyor 🙂 kısa sürelide olsa oranın bir personelisiniz ve artık Mühendislik adına bir adım atmış işinizi yapıyorsunuz bu harika bir duygu.. Üstelik çalışma ortamınız hayallerinizdeki gibiyse ; Beyaz bir masa, Apple IMAC bilgisayar ve etrafınızda takır takır kod yazan mühendisler ve yerine göre ciddi yerine göre eğlenceli bir iş ortamınız varsa bu ortama gideceğinizi düşünmek yorgunluğumu falan üzerimden atıyordu 🙂
Staj sürecinde neler yaptığıma başlamadan önce Weblink hakkında bilgi vermek istiyorum.
Weblink, Dijital Pazarlama Çözümleri Tasarım Hizmetleri Yazılım Geliştirme Yazılım Danışmanlık Medya Takip ve Halkla İlişkiler alanında hizmet, servis ve destek vermek üzere kurulmuştur.
Ben staj sürecimde Yazılım Geliştirme alanında yer aldım ve bu alanda şirketin bir projesi üzerinde Android ile Mobil Uygulama geliştirme üzerine çalıştım. Böyle Enterprise bir projede yer almak ve bu süreci istenildiği gibi tamamlamak benim için mesleğim üzerine mükemmel bir deneyimdi..
Teknokent’te staj yapmak bana çalıştığım donanımlı Mühendisler sayesinde orada gözlemlediğim çalışmalara göre aslında bana şimdiden mühendislik deneyimini kazandırdığını düşünüyorum çünkü daha önce Enterprise bir projede çalışma deneyimim olmamıştı burada aldığım sorumluluk ile bir proje nasıl ortaya çıkar her yönüyle (proje için çizilen akış diyagramlar..vs. )gerek proje yöneticisi tarafından projede yer alan mühendislerle yapılan toplantılar ve bu toplantılarda söz sahibi olmak özgürce fikirlerimizi sözlü veya yazıp çizerek anlatmak olsun, gerek proje yöneticisi tarafından gelinilen aşamanın kontrolu olsun bu süreçte yaptığım çalışmaya göre aldığım dönütler iyi veya kötü hepsi bana “Mühendislik” adına büyük olgunluk kazandırdı .Daha önceden bir projede bulunmamıştım kendi kendimin patronu olduğum fikirlerimi ,androidde uygulamaya çıkarmak, daha öncesinde yaptığım buydu.Ama şuan bana bu sorumluluğun verilmesi ve projenin android uygulamasını ortaya çıkarmam… bundan sonraki yapacağım çalışmalar için öz güven temellerimii bu sayede çok sağlam attım.Şuan stajımdan önce “zor,ya ben bunu nasıl yapıcam”gibi cümleleri kurmayı bırakmış, artık kendimi işin içinde buluyorum.Ayrıca geçenlerde şunu farkettim stajda ilk haftalarda yazdığım kodu şuan beğenmez oldum :)Bu yolda bu şekilde ilerlediğimi görmek beni geleceğe yönelik planlarım için daha da umutlu hale getiriyor.
Teknokent’te staj yapmanın diğer bir katkısı da AR-GE merkezleri olduğu için akla gelen proje fikirlerine sistematik bir temel üzerinde yürütülerek daha yaratıcı bir bakış açısı ortaya koyuluyor dolayısıyla bir fikre bu yönden bakmayı deneyim edindim.
Zorunlu 20 iş günü stajım bitmesine rağmen yine de devam ettim daha çok sey öğrenebilmek için bir de hiçbir zaman stajyer gözüyle bakmadıkları için hep meslektaş havası vardı sanki staj yapmıyorum da orada işe girmişim mühendis olarak çalışıyorum bu his beni çalışmaya daha da çok itiyordu 🙂 2 aylık Teknokent maceramda çoook şeyleri öğrendim ve deneyim edindim. Ne mutlu bana.. 🙂
Bu süreçte benden desteğini eksik etmeyen staj süresi bitmesine rağmen çalışmalarıma şirkette devam edebileceğimi söyleyerek bana açık kapı bırakan ve bana yol gösterici nitelikte cümleler kuran muhteşem Weblink ekibine sonsuz teşekkürler..
Bende teknokentte Yazılım Uzmanı olarak çalışıyorum. Keşke bende aynı duygular içinde olabilseydim 🙂
Başarılarınızın devamını dilerim.